30.8.16

ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΜΠΕΡΗ» ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΔΟΧΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «ALPHA EDITIONS» ΑΠΟΦΑΣΗ — ΣΤΑΘΜΟΣ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ



Το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ χαι­ρε­τί­ζει την δικα­στική από­φαση — σταθμό με την οποία η «ALPHA EDITIONSAE», διά­δο­χος εται­ρεία της εται­ρείας «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΜΠΕΡΗ» υπο­χρε­ού­ται να κατα­βά­λει στους συντά­κτες και τους απα­σχο­λού­με­νους στο δια­φη­μι­στικό τμήμα των περιο­δι­κών της εται­ρείας τις δεδου­λευ­μέ­νες απο­δο­χές, που “είχε παρα­λεί­ψει” να τους κατα­βά­λει η «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΜΠΕΡΗ ΑΕ» για το διά­στημα πριν την αιφ­νι­δια­στική δια­κοπή της δρα­στη­ριό­τη­τάς της, δηλαδή από το καλο­καίρι μέχρι και το Νοέμ­βριο του 2012 μαζί με την ανα­λο­γία Δώρου Χριστουγέννων.

Επί­σης με την ίδια από­φαση — σταθμό, η εται­ρεία υπο­χρε­ού­ται να απα­σχο­λεί το εν λόγω προ­σω­πικό με τους ίδιους όρους εργα­σίας, όπως αυτοί ίσχυαν προ της δια­κο­πής δρα­στη­ριό­τη­τας της μετα­βι­βά­σα­σας εται­ρείας («ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΜΠΕΡΗ ΑΕ»).

Συγκεκριμένα και σύμ­φωνα με την υπ’ αριθμ. 1235/2016 Από­φαση του Μονο­με­λούς Πρωτοδικείου Αθη­νών, ανα­γνω­ρί­στηκε, ότι η εται­ρεία «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΜΠΕΡΗ ΑΕ» μετα­βί­βασε στις 14 Νοεμ­βρίου 2012, προ­τού κηρυ­χθεί σε πτώ­χευση την εκδο­τική της δρα­στη­ριό­τητα ως προς τα περιο­δικά «ΤΗΛΕΚΟΝΤΡΟΛ», «7 ΜΕΡΕΣ TV», «ΕΓΩ» και «HELLO» στην εται­ρεία «ALPHA EDITIONS AE», συμ­φε­ρό­ντων μεταξύ άλλων των εκδο­τών Δημη­τρίου Κοντο­μηνά και Θεο­χάρη Φιλιππόπουλου.

Ως συνέ­πεια της ανα­γνώ­ρι­σης αυτής, το Δικα­στή­ριο υπο­χρέ­ωσε τη διά­δοχο εται­ρεία («ALPHA EDITIONSAE») στις παρα­πάνω αποφάσεις.

Στην Απόφαση-κόλαφο του Δικα­στη­ρίου γίνε­ται επί­σης ιδιαί­τερη μνεία και φωτί­ζε­ται επαρ­κώς τόσο ο «παρά­δο­ξος» τρό­πος, με τον οποίο «μετα­βι­βά­στη­καν» οι τίτλοι των περιο­δι­κών στη διά­δοχο εται­ρεία (παραί­τηση της «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΜΠΕΡΗ ΑΕ» από το δικαί­ωμα χρή­σης των τίτλων, μεσο­λά­βηση κυπρια­κών εται­ρειών, προ­κει­μέ­νου να τους κατο­χυ­ρώ­σουν και τελικά χρη­σι­μο­ποί­ησή τους από την «ALPHA EDITIONSAE»), όσο και οι προ­πα­ρα­σκευα­στι­κές ενέρ­γειες, που προη­γή­θη­καν της μετα­βί­βα­σης (ενδει­κτικά, απο­κλει­σμός από το νέο σχήμα όσων είχαν κινη­θεί νομικά κατά της ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΜΠΕΡΗ ΑΕ», για να διεκ­δι­κή­σουν τα δεδου­λευ­μένα τους, προ­ε­τοι­μα­σία χώρου σε κτή­ριο των ΑΤΤΙΚΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ, προ­κει­μέ­νου να υπο­δε­χτούν όσους εκ των πρώην εργα­ζο­μέ­νων στην «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΜΠΕΡΗ ΑΕ» μετα­φέρ­θη­καν στη νέα εται­ρεία, χρη­σι­μο­ποί­ηση υλι­κού, το οποίο είχαν επε­ξερ­γα­στεί οι εργα­ζό­με­νοι της «ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΛΥΜΠΕΡΗ ΑΕ», πλην όμως δημο­σιεύ­τηκε από το διά­δοχο εται­ρικό σχήμα κλπ).

Σημειωτέον δε, ότι η πρω­τό­δικη αυτή Από­φαση ανοί­γει το δρόμο και για περαι­τέρω διεκ­δι­κή­σεις των δικαιω­θέ­ντων εργα­ζο­μέ­νων κατά της «ALPHA EDITIONS AE», όπως σχε­τικά με τους δικαιού­με­νους μισθούς τους λόγω της υπε­ρη­με­ρίας της τελευ­ταίας να τους απα­σχο­λεί από τις 14 Νοεμ­βρίου 2012, οπότε πραγ­μα­το­ποι­ή­θηκε η μετα­βί­βαση των περιο­δι­κών, μέχρι και σήμερα.

Κατά την εκδί­καση της υπό­θε­σης, οι εργα­ζό­με­νοι και η «ΕΣΠΗΤ», που παρε­νέβη υπέρ τους, παρα­στά­θη­καν με τους δικη­γό­ρους της Ένω­σης, Δημή­τρη Περπατάρη και Γιάννη Σκορδιαλό.

Η ΕΣΠΗΤ, παρούσα στο δικα­στικό αγώνα των συνα­δέλ­φων από την πρώτη στιγμή, χαι­ρε­τί­ζει τη δικα­στική από­φαση — σταθμό για τα δικαιώ­ματά τους και δηλώ­νει για άλλη μια φορά την αλλη­λεγ­γύη και στή­ριξή τους μέχρι την τελική τους δικαίωση.



από: ΕΣΠΗΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου