4.7.13

Ανακοίνωση ΕΣΠΗΤ: Συναγερμός για την υπεράσπιση του αγγελιοσήμου

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 2 Ιουλίου 2013, συνάντηση του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών με τα Διοικητικά Συμβούλια όλων των Ενώσεων μελών της και των μελών των Δ.Σ. του ΕΤΑΠ ΜΜΕ και του ΕΔΟΕΑΠ, με θέμα την προσπάθεια υφαρπαγής του αγγελιοσήμου, η οποία εδώ και καιρό μεθοδεύεται συστηματικά από την κυβέρνηση, με αποτέλεσμα να είναι προ των πυλών η αφαίμαξη του θεμελιώδους πόρου των ασφαλιστικών μας Ταμείων.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι δυσμενείς εξελίξεις στο θέμα του αγγελιοσήμου, με τις συστηματικές ενέργειες εκ μέρους της τρόικας, της κυβέρνησης και των εργοδοτών να προετοιμάζουν ένα νέο «ξαφνικό θάνατο», ο οποίος εάν επιτευχθεί, θα πλήξει ανεπανόρθωτα τον κλάδο μας, τα Ταμεία μας, την ίδια μας τη ζωή.
Με κοινό δεδομένο ότι δεν αποδεχόμαστε κανένα τετελεσμένο εις βάρος των αυτονόητων δικαιωμάτων μας, οι εκπρόσωποι των ενώσεων και των ταμείων που παραβρέθηκαν στη συνάντηση διατράνωσαν την ομόφωνη απόφαση του κλάδου για διαρκή επαγρύπνηση και ετοιμότητα, για κοινό κι αδιαπραγμάτευτο αγώνα, στην κατεύθυνση όχι μόνο της προάσπισης της νομικά και συνταγματικά κατοχυρωμένης υπόστασης του πόρου μας και της σωτηρίας των ίδιων των ταμείων μας, αλλά και της αξιοπρέπειας και ποιότητας της ζωής μας, η απειλή των οποίων είναι ήδη ορατή.
Στο πλαίσιο αυτό, και στο πνεύμα της αγωνιστικής επαγρύπνησης όλων μας, παραθέτουμε, προς ενημέρωσή σας τη σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ(πατήστε εδώ)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου