11.6.13

Μαζική & δυναμική η συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τους απλήρωτους εργαζόμενους των εκδόσεων ΛΥΜΠΕΡΗ

Δεκάδες απλήρωτοι εργαζόμενοι των εκδόσεων Λυμπέρη, με την στήριξη της ΕΣΠΗΤ και των άλλων σωματείων ΜΜΕ, συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης 5 Ιουνίου 2013 έξω από τα γραφεία της εταιρείας ALPHA EDITIONS — συμφερόντων Δ. Κοντομηνά και Θ. Φιλιππόπουλου- στο Χαλάνδρι, η οποία με παρασκηνιακές μεθοδεύσεις της ιδιοκτησίας των «Εκδόσεων Λυμπέρη» ανέλαβε την έκδοση των τίτλων «Hello», «Τηλεκοντρόλ», «7 μέρες TV» και «Εγώ» της εταιρείας.
Οι εργαζόμενοι στη συνέχεια έκαναν μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο κεντρικό κτίριο των Αττικών Εκδόσεων στην Λ. Κηφισίας, όπου και συζήτησαν με εργαζόμενους του ομίλου. Στη συνέχεια, η παράσταση διαμαρτυρίας ολοκληρώθηκε με διανομή ενημερωτικού υλικού.
Θυμίζουμε ότι οι 200 περίπου εργαζόμενοι των Εκδόσεων Λυμπέρη βρίσκονται κυριολεκτικά στο δρόμο, είτε σε επίσχεση εργασίας, είτε απολυμένοι χωρίς αποζημίωση, με οφειλόμενες αποδοχές πλέον των 800.000 ευρώ, ενώ η εταιρεία του Αντ. Λυμπέρη οφείλει και στο ΕΤΑΠ ΜΜΕ ασφαλιστικές εισφορές άνω των 5.000.000 ευρώ.

από espit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου