8.4.14

Το ψήφισμα της σημερινής συγκέντρωσης των εργαζομένων στον Τύπο και τα ΜΜΕ


Οι Συνεργαζόμενες Ενώσεις στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, πραγματοποιούμε 24ωρη απεργία από τις 06.00 π.μ. της Τρίτης, 8 Απριλίου έως τις 06.00 π.μ. της Τετάρτης, 9 Απριλίου, σε όλη τη χώρα .
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ενάντια στα νέα σαρωτικά αντεργατικά μέτρα σε μια συντονισμένη εκ μέρους της τρόικας, της κυβέρνησης και της εργοδοσίας ισοπεδωτική επιχείρηση αποδόμησης κάθε εναπομείναντος εργασιακού και κοινωνικο-ασφαλιστικού δικαιώματος και της..
κατάργησης του θεσμού των ΣΣΕ.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ, ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ:


Την υπογραφή νέων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που θα ισχύουν για όλους.
Να πάρει πίσω η κυβέρνηση το νόμο για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, να επανέλθει η υποχρεωτικότητά τους.
Να σταματήσει το άθλιο καθεστώς των ατομικών συμβάσεων και ο απαράδεκτος διαχωρισμός στους μισθούς των εργαζομένων με βάση την ηλικία.
Να αυξηθούν τα επιδόματα ανεργίας.
Να επιστραφούν τα αποθεματικά, που δημεύτηκαν μέσω PSI , στα ασφαλιστικά Ταμεία.
Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα της απεργίας και τη συνδικαλιστική δράση.

ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ, ΕΝΑΝΤΙΩΝΟΜΑΣΤΕ, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ στη νέα σφαγή που επικύρωσε, μετά την οριακή υπερψήφισή του με διαδικασία εξπρές από τη Βουλή το πολυνομοσχέδιο σε μισθούς, συντάξεις, ασφαλιστικά ταμεία, εργασιακά &ασφαλιστικά δικαιώματα με:
- την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα
- τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών
- τη μείωση επικουρικών συντάξεων
- την κατάργηση τριετιών
- την επέκταση του καθεστώτος ενοικίασης εργαζομένων – μέτρα που μοιάζουν να μην έχουν τέλος – και μας γυρίζουν πίσω σε έναν εργασιακό εφιαλτικό μεσαίωνα.
- στην κατάργηση της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος των τεχνικών της τηλεόρασης και του κινηματογράφου, στην κατάργηση της παιδείας, των πτυχίων και των ειδικοτήτων μας και μετατροπής μας σε ανειδίκευτους εργάτες.

ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ, ΔΙΧΩΣ ΑΛΛΗ ΑΝΑΒΟΛΗ , να δώσουμε αγωνιστική απάντηση στην άρνηση και την αδιαλλαξία της εργοδοσίας που με τη στήριξη της κυβέρνησης και πατώντας πάνω στους αντεργατικούς νόμους, αρνούνται κάθε συζήτηση για την υπογραφή νέων ΣΣΕ.

ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΧΙ στο νέο γύρο της αντεργατικής επίθεσης που έχουν ήδη αποφασίσει για την κατάργηση των τριετιών, την απαγόρευση του δικαιώματος στην απεργία, την πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων, τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών 3,9% που θα σημάνει νέο χτύπημα στα ασφαλιστικά ταμεία και τη νέα μείωση στις συντάξεις και τις παροχές.

 Διεκδικούμε δουλειά, αξιοπρεπείς ΣΣΕ, κοινωνική ασφάλιση για όλους και σοβαρή, αξιόπιστη και δημοκρατική ενημέρωση με βάση τις αληθινές ανάγκες της κοινωνίας.
Ζητάμε συλλογικά δικαιώματα, που θα εγγυώνται την αξιοπρέπεια και την ανεξαρτησία των δημοσιογράφων και της Ενημέρωσης.

Τα Δ.Σ. των Συνεργαζόμενων Ενώσεων και Ομοσπονδιών 
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ & ΜΜΕ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΧΑΡΤΟΥ

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ 


από  Zoornalistas

6.4.14

Εργαζόμενοι Metropolis: Παρέμβαση έξω από τον όμιλο MAD στην Παλλήνη την ώρα που άνοιγε τις πόρτες του το MADWALK



                    Στα Σπάτα μας περίμενες ήρθαμε στην Παλλήνη,
                      Κουρή μπροστά σου θα 'μαστε ότι και να γίνει





Παρέμβαση έξω από τις εγκαταστάσεις του ομίλου MAD του επιχειρηματία Ανδρέα Κουρή στην Παλλήνη πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, 3 Απριλίου, από τους απολυμένους/ες των καταστημάτων Metropolis με τη συνδρομή αλληλέγγυων, λίγη ώρα πριν ανοίξουν οι πόρτες ενός ακόμη πολυδάπανου, γκλαμουράτου σόου, του MADWALK.

Έτσι, περίπου είκοσι μέρες μετά από τη δυναμική διαδήλωσή μας έξω από τη Eurovision, -το τελευταίο σόου που διοργάνωσε το MAD του επιχειρηματία Ανδρέα Κουρή, έπειτα από απευθείας ανάθεση και υπό αδιαφανείς διαδικασίες από τη Δημόσια Τηλεόραση- βρεθήκαμε στην καρδιά των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του εφήμερου εργοδότη μας, πιστοί στην υπόσχεση που έχουμε δώσει στον ίδιο, μα πρωτίστως στους εαυτούς μας, για τη συνέχιση του αγώνα μας μέχρι την τελική του δικαίωση.

Υπενθυμίζουμε ότι, ενώ ο Ανδρέας Κουρής ισχυρίζεται ότι «δεν έχει» να μας πληρώσει, διοργανώνει πολυδάπανα σόου, το ένα μετά το άλλο, προκειμένου να διογκώνει την περιουσία του από τις παχυλές χορηγίες και, φυσικά, από τα εισιτήρια. Και ότι, μόνο πέρσι, διοργάνωνε σχεδόν κάθε δυο μήνες ένα ανάλογο σόου (Eurovision 18/2 – MADWALK 17/4 – Βραβεία MAD 25/6 - Mad North Stage Festival, Σεπτ. 2013) πάντα με τα λεφτά που δεν έχει.

Η παρέμβαση έξω από τις εγκαταστάσεις του ομίλου MAD πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή αλληλέγγυων από εργατικά σωματεία και συλλογικότητες, από το «Στέκι Αλληλεγγύης στην Παλλήνη» και από την Πρωτοβουλία «Ρωγμές στα Ανατολικά». Κατά τη διάρκειά της. φωνάχτηκαν και γράφτηκαν συνθήματα, μοιράστηκαν ενημερωτικά κείμενα και πετάχτηκαν χιλιάδες τρικάκια.

Οφείλουμε να καταγγείλουμε δημόσια την αντισυναδελφική στάση δυο εργαζομένων του MAD που βιντεοσκοπούσαν τους παρευρισκόμενους στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας (γιατί άραγε;) ο ένας πίσω από τα τζάμια και ο άλλος από την ταράτσα του κτιρίου. Κι ακόμη τους δύο σφίχτερμαν που εμφανίστηκαν από το πουθενά και σημείωναν και βιντεοσκοπούσαν τους αριθμούς των δικύκλων και που, όταν ρωτήθηκαν, παραδέχτηκαν ευθαρσώς το ρουφιανιλίκι τους ισχυριζόμενοι ότι είναι αστυνομικοί μπαίνοντας στη συνέχεια στο κτίριο του MAD. Απ’ ότι φαίνεται, ο Ανδρέας Κουρής θεωρεί ότι δεν έχει καμιά ευθύνη για αδικήματα που διαπράττουν οι φουσκωτοί του, ακόμη κι αν αυτά είναι βαρύτατα, όπως για παράδειγμα αυτό της αντιποίησης αρχής.

Στη συνέχεια, με ανοιχτά τα πανό των απολυμένων και των αλληλέγγυων ολοκληρώσαμε την παρέμβασή μας σε κοντινή διασταύρωση επί της λεωφόρου Μαραθώνος στο κέντρο της Παλλήνης ενημερώνοντας τον κόσμο και μοιράζοντας σχετικό υλικό για την εργοδοτική ασυδοσία του ιδιοκτήτη του ομίλου MAD που έχει την έδρα του στην περιοχή.

Με τη δύναμη της αυτοοργάνωσης, της αξιοπρέπειας, και της αλληλεγγύης θα συνεχίσουμε τον ανυποχώρητο αγώνα μας διεκδικώντας τα αυτονόητα.



                                   ΑΝΔΡΕΑ ΚΟΥΡΗ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ
                                              ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΣ!


                         Απολυμένοι/ες καταστημάτων Metropolis


περισσότερες φωτογραφίες από την παρέμβαση εδώ



από Εργαζόμενοι/Απολυμένοι στα Metropolis


2.4.14

Εργαζόμενοι Metropolis: Αυτόπτες μάρτυρες της διαπλοκής ή όταν η «ανεξάρτητη Δικαιοσύνη» δεν ξέρει τίποτα για όλα αυτά





Έχουν περάσει μόλις είκοσι μέρες από τη δυναμική διαδήλωσή μας έξω από τη Eurovision, - -το τελευταίο σόου που διοργάνωσε το MAD του επιχειρηματία Ανδρέα Κουρή, έπειτα από απευθείας ανάθεση και υπό αδιαφανείς διαδικασίες από τη Δημόσια Τηλεόραση- και οι εξελίξεις έρχονται να επιβεβαιώσουν με προκλητικό τρόπο τις πρόσφατες καταγγελίες μας.

Έτσι, όπως έγινε γνωστό, το σύνολο του προγράμματος του ιστορικού κρατικού «Τρίτου Προγράμματος», το οποίο έχει ήδη βγει στον αέρα, ανατέθηκε σε ιδιωτική εταιρεία περιορισμένης ευθύνης με την επωνυμία «ΑΝΚ ΕΠΕ» με απευθείας ανάθεση, χωρίς διαγωνισμό. Σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε στις 7 Μαρτίου 2014 ο διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ, Γιώργος Προκοπάκης, το κόστος της παράδοσης του Τρίτου Προγράμματος στην ιδιωτική εταιρεία, που ιδρύθηκε το 2003 και έχει δημοσιεύσει μια και μοναδική χρήση για το 2011(!), ανέρχεται στο ποσό των 84,5 χιλιάδων ευρώ το δίμηνο.

Μόλις δυο μέρες πριν να υπογραφεί η εκχώρηση του «Τρίτου» σε ιδιώτες (έναντι διόλου ευτελούς ποσού σε μια εταιρεία που υπήρχε σχεδόν μόνο στα χαρτιά) αναφέραμε σε δημόσια καταγγελία μας ως απολυμένοι/ες των καταστημάτων Metropolis: «(…) ο επιχειρηματίας Ανδρέας Κουρής αναλαμβάνει για δεύτερη συνεχόμενη φορά τη διοργάνωση του ελληνικού τελικού της Eurovision, μέσω του τηλεοπτικού καναλιού MAD, με απευθείας ανάθεση (χωρίς διαγωνισμό) από τη Δημόσια Τηλεόραση και υπό εντελώς αδιαφανείς διαδικασίες, ακόμη πιο σκανδαλώδεις από αυτές με τις οποίες του δόθηκε η περσινή διοργάνωση από το ΔΣ της ΕΡΤ, λίγο πριν η κυβέρνηση βάλει το λουκέτο που πέταξε στο δρόμο 2.500 εργαζόμενους». Και λίγο πιο κάτω επισημαίναμε: «(…) γίνεται πλέον ξεκάθαρο ότι το λουκέτο που μπήκε στην κερδοφόρα ΕΡΤ είχε ως επιπλέον στόχο την ανάθεση σε ιδιώτες επιχειρηματίες κερδοφόρων εκδηλώσεων που ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας μπορούσε να φέρει εις πέρας μια χαρά και από μόνος του».

Και, βέβαια, αναφερόμαστε σε «κερδοφόρες εκδηλώσεις» έχοντας υπόψη μας τη φετινή ανάθεση του κερδοφόρου σόου της Eurovision στον πρώην εργοδότη μας, τον υπόδικο για χρέη και προς το Δημόσιο Ανδρέα Κουρή, από τη ΝΕΡΙΤ μέσω της Δημόσιας Τηλεόρασης, ένα σκηνικό που είχε επαναληφθεί και πέρσι μέσω της ΕΡΤ. Για την οποία περσινή ανάθεση η ΕΡΤ, ένα και πλέον χρόνο μετά,
ακόμη ξεχρεώνει κι ας μην έχει γνωστοποιηθεί μέχρι σήμερα τι διάολο αντιστοιχούσε να βάλει από την τσέπη του γι’ αυτή τη «συνδιοργάνωση» το MAD του Ανδρέα Κουρή.

Το ανέκδοτο σε όλη αυτή την υπόθεση είναι ότι η είδηση για την απευθείας ανάθεση σε ιδιώτες της λειτουργίας του «Τρίτου» δημοσιεύθηκε και στο ασχολούμενο με τα μέσα ενημέρωσης site «Τυπολογίες» που αποτελεί ηλεκτρονική προέκταση της εφημερίδας «ΤΟ ΠΑΡΟΝ». Πρόκειται για εφημερίδα ιδιοκτησίας του Μάκη (Γεράσιμου) Κουρή, πατέρα του «δικού μας» Ανδρέα Κουρή που κατέχει τον όμιλο MAD (και μετέχει σε αυτόν, όπως και ολόκληρη η οικογένεια) και, μάλιστα, υπό τον καταγγελτικό τίτλο
«Σε ιδιωτική εταιρεία η λειτουργία του Τρίτου!».

Προφανώς, o εκδότης Μάκης Κουρής θεωρεί ότι η απευθείας ανάθεση της λειτουργίας του «Τρίτου» σε ιδιώτες είναι άλλου είδους υπόθεση από την απευθείας ανάθεση του σόου της Eurovision στο γιό του, λόγος για τον οποίο άλλωστε δεν έχει κάνει ποτέ καμιά αναφορά γι’ αυτή την υπόθεση στα μέσα ενημέρωσης που κατέχει, αλλά ούτε και σε αυτά που συμμετέχει. Αντιθέτως μάλιστα, επειδή τα οικογενειακά συμφέροντα προϋποθέτουν δυο μέτρα και (χίλια)δυο σταθμά, συνεργάτης του Μάκη Κουρή έδειξε πέρσι μέσα από τις σελίδες της εφημερίδας «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» το πραγματικό πρόσωπο της «αντικειμενικής δημοσιογραφίας». Με ένα πόνημα που, αν και κατακεραύνωνε τη διοίκηση της ΕΡΤ για την κατάντια στην οποία είχε ρίξει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση υπό τον τίτλο
«Ποιοι απαξιώνουν την ΕΡΤ;» της έδινε συγχαρητήρια για τη μόνη σωστή επιλογή της, που δεν ήταν άλλη από την ανάθεση της Eurovision στο MAD (!) αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Μοναδική εξαίρεση και έκπληξη ήταν η διοργάνωση της Eurovision από το MAD, που δείχνει ποια είναι η ΕΡΤ (Μπράβο στο MAD)».

Αλλά και σε μια ακόμη δημόσια καταγγελία μας
στις 21 Φεβρουαρίου αναφέραμε (πάντα για την ανάθεση της Eurovision στον Ανδρέα Κουρή): «(…) η ΝΕΡΙΤ είναι ο φορέας που έχει τη δυνατότητα να διαχειριστεί τα δικαιώματα για τη διοργάνωση της Eurovision για την Ελλάδα. Επειδή, όμως, η ΝΕΡΙΤ δεν έχει στελεχωθεί ακόμη, θα «νοικιάσει» τις τηλεοπτικές υπηρεσίες της ΔΤ, πληρώνοντας από τα δικά μας λεφτά (το γνωστό ανταποδοτικό τέλος) . Με τη σειρά της, η ΔΤ θα προχωρήσει στη συνδιοργάνωση της Eurovision με το μουσικό κανάλι MAD. Αν μη τι άλλο, αυτό το «τρενάκι» του «δώσε» ο ένας στον άλλο είναι φανερό ότι τελικό αποδέκτη τού «πάρε» έχει τον Ανδρέα Κουρή».

Εδώ, οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι οι εξελίξεις μας ξεπέρασαν όταν γνωστοποιήθηκε ότι ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha προχώρησε σε μια ειδική συμφωνία με το MAD, με την οποία θα έχει πρόσβαση στα παρασκήνια του διαγωνισμού της Eurovision στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και αποκλειστικά πλάνα από όλη την πορεία της ελληνικής αποστολής από τώρα έως τον Μάιο.

Ώστε, έτσι, λοιπόν! Το MAD του Ανδρέα Κουρή παίρνει τη Eurovision στα πλαίσια μιας άγνωστης συμφωνίας με τη Δημόσια Τηλεόραση και στη συνέχεια κάνει μια «ειδική συμφωνία» με τον Alpha με την οποία του παραχωρεί αποκλειστικά πλάνα, προφανώς διόλου αφιλοκερδώς. Με τον Alpha του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά που είναι κατηγορούμενος στην υπόθεση των επισφαλών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου από τις χορηγίες του οποίου έχει
ωφεληθεί και ο Ανδρέας Κουρής. Και εντελώς συμπωματικά, καθότι μέτοχος στο MAD TV με ποσοστό 7,02% τυγχάνει να είναι η κόρη του Δημήτρη Κοντομηνά, Μαρία.

Γίνεται φανερό, λοιπόν, ότι το Δημόσιο δεν έχει καμιά αναστολή να κάνει μπίζνες έμμεσα ή άμεσα με υπόδικους για χρέη προς αυτό και με κατηγορούμενους για απάτη, συνέργειας σε απιστία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Κι ότι οι κατέχοντες τα ηνία, που, κατά τα λοιπά διατυμπανίζουν την πάταξη της φοροδιαφυγής και την καταπολέμηση της διαφθοράς, θεωρούν ότι είναι καθόλα νόμιμο να ανοίγουν μπίζνες με ιδιώτες που μπορούν να χρωστούν ή να εξαπατούν, θεωρώντας τους φερέγγυους και δίνοντάς τους τη δυνατότητα να ξελασπώσουν. Με την οικονομική και πολιτική στήριξη που τους παρέχει ως σωσίβιο.

Και ενώ συμβαίνουν αυτά, ο Ανδρέας Κουρής, που «δεν έχει» να πληρώσει τους μισθούς και τις αποζημιώσεις που μας χρωστάει ετοιμάζεται για τη διοργάνωση ενός ακόμη πολυδάπανου, γκλαμουράτου σόου, του MADWALK, προκειμένου να… ξεφύγει από την ανέχεια. Γράφοντας εκεί που ξέρει ακόμη μια καταδικαστική απόφαση δικαστηρίου εις βάρος του (δύο χρόνια με τριετή αναστολή), έπειτα από καταγγελία δέκα συναδέλφων μας του καταστήματος της Θεσσαλονίκης στο ΣΕΠΕ για μη καταβολή δεδουλευμένων, επιδομάτων και αποζημιώσεων.

Κι όλα αυτά θα μπορούσαν να είναι για γέλια σε ότι αφορά τις εξαγγελίες των κυβερνώντων για την πάταξη της διαπλοκής, αλλά, δυστυχώς, και μόνο επειδή εγείρουν πολύ ανθρώπινο πόνο, από αυτόν που προκαλεί η ανελέητη εκμετάλλευση των εργαζομένων από τους εργοδότες με τη βούλα του Κράτους, είναι μόνο για κλάματα.

Ως απολυμένοι των καταστημάτων Metropolis, προσπαθούμε να απαλύνουμε τον πόνο και την καταστροφή που έχει επιφέρει στις ζωές μας το «δικαίωμα» του πρώην εργοδότη μας να κατακρατεί παράνομα τους μισθούς και τις αποζημιώσεις που μας οφείλει την ώρα που πλουτίζει επεκτείνοντας συνεχώς τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες. Και ο μόνος τρόπος για να το καταφέρουμε αυτό είναι να συνεχίσουμε τον αγώνα μας.


                                         Οι μόνοι αγώνες που χάνονται
                                          είναι αυτοί που δεν δίνονται



Bίντεο από τη διαδήλωση έξω από τον ελληνικό τελικό της Eurovision της ομάδας τεχνικών κινηματογράφου-τηλεόρασης ΔΙΑΚΟΠΤΕΣ (μπορείτε να δείτε το βίντεο εδώ).


από Εργαζόμενοι/Απολυμένοι στα Metropolis
  

1.4.14

Η θλιβερή «επέτειος» των επί ένα χρόνο απλήρωτων στην εφημερίδα ΚΕΡΔΟΣ


Η ανακοίνωση-κραυγή απόγνωσης των εργαζομένων της εφημερίδας ΚΕΡΔΟΣ και ο απίστευτος κυνισμός του εκδότη Θωμά Λιακουνάκου:

"Κάθε κέρδος είναι μια αδικία σε κάποιον" .Στην περίπτωση του "Κέρδους" η αδικία είναι μόνιμα σε βάρος των εργαζόμενων.
 
«Ευχή και κατάρα της μάνας μου: “Θωμά, μην αφήσεις ποτέ απλήρωτους τους εργαζόμενους σου”».

Mάρτιος 2012
 
«"Βάλτε πλάτη’" και μέχρι τα τέλη Ιουλίου θα έχουν εξοφληθεί όλα τα οφειλόμενα»
Νοέμβριος 2012


«Η αποπληρωμή των δεδουλευμένων σας θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2013»

Σεπτέμβριος 2013

«Από αυτήν την εταιρεία οι εργαζόμενοι δεν έχουν χάσει και δεν θα χάσουν ούτε ένα ευρώ»
Δεκέμβριος 2013


«Ακόμη και στη χειρότερη των περιπτώσεων, δεν θα χαθεί ούτε ένα σεντ από τις αποζημιώσεις»
Ιούλιος 2013



Οι υποσχέσεις θα μπορούσαν να αφορούν οποιαδήποτε επιχείρηση και να απευθύνονται στις εκατοντάδες χιλιάδες των εργαζομένων, που αναγκάζονται να παρέχουν τις υπηρεσίες τους, χωρίς το αυτονόητο αντίτιμο της εργασίας, το μισθό.

Οι συγκεκριμένες δεσμεύσεις τυχαίνει να αφορούν στους εργαζόμενους της ημερήσιας οικονομικής εφημερίδας «Κέρδος» και έχουν αναληφθεί, εδώ και μια τριετία, από τα πλέον υπεύθυνα χείλη, αυτά του βασικού μετόχου της, κ. Θωμά Λιακουνάκου.

Εν όψει μιας θλιβερής για εμάς επετείου, της συμπλήρωσης ενός έτους εργασίας χωρίς αμοιβή, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του «Κέρδους» επιχειρούμε να κάνουμε τη φωνή μας πιο δυνατή.

Έχοντας υποστεί μειώσεις μισθών, που σωρευτικά αγγίζουν το - 75%! ( έως -35% με μονομερή μείωση που κρίθηκε παράνομη στο Δικαστήριο και έως -40% με ατομικές συμβάσεις, έχοντας προσφύγει και δικαιωθεί τόσο από το ΣΕΠΕ όσο και από το υπουργείο Εργασίας, έχοντας απεργήσει επί 4,5 μήνες, το τελευταίο ένα έτος, ζητώντας την καταβολή μισθών από τον Απρίλιο 2013 και οφειλών από προηγούμενα έτη, απευθυνόμαστε δημόσια στο βασικό μέτοχο του Κέρδους και επικεφαλής του ομίλου Euromedica, ζητώντας του να τιμήσει τις υποσχέσεις, που ο ίδιος έχει αναλάβει και να μας απεγκλωβίσει από το καθεστώς ομηρίας και οικονομικής εξαθλίωσης, στο οποίο, με δική του ευθύνη, έχουμε βρεθεί.

Αφού έχουμε εξαντλήσει κάθε όριο επαγγελματικής ευσυνειδησίας και προσωπικού φιλότιμου, στεκόμενοι στην πράξη, επί μία τριετία, στο πλευρό της εφημερίδας, ζητάμε από τον κ. Λιακουνάκο να εγκαταλείψει την τακτική της αδιαφορίας και του κυνισμού, με την οποία μας αντιμετωπίζει, και να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Θέλοντας να προστατέψουμε αυτό, που μετά από τις οικογένειές μας, μας στήριξε πιο πολύ, όλες αυτές τις δεκαετίας, το αναγνωστικό μας κοινό (συνδρομητές, φορείς, επιχειρηματική κοινότητα, υπουργεία), θα θέλαμε να το ενημερώσουμε ότι τόσο η ιστοσελίδα “kerdos.gr” όσο και μονοθεματικά φύλλα της εφημερίδας που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, αποτελούν προϊόν απεργοσπαστικών μηχανισμών και μαύρης εργασίας.


Τιμώντας ένα μαγαζί, που κάποιοι από εμάς γνωρίζουμε από δεκαετίες, έχοντας μεγαλώσει δημοσιογραφικά μαζί του, ένα μαγαζί στο οποίο, άλλος από ελπίδα, άλλος από φιλότιμο, άλλος από φόβο, αφιερώσαμε τις υπογραφές μας και τη δουλειά μας, ακόμη και απλήρωτοι, αξιώνουμε από το μέτοχο της εφημερίδας το αυτονόητο: την εξόφληση των δεδουλευμένων μας και την αποκατάσταση της αξιοπρέπειάς μας, την οποία ο ίδιος έχει πλήξει.


«Δεν υπάρχει αξιοπρέπεια και δεν υπάρχει πραγματική ζωή για κάποιον που δουλεύει δώδεκα ώρες την ημέρα χωρίς να ξέρει γιατί δουλεύει»: André Malraux


από Pressarismenos